Docentenstage bij Bwefar Rental


 

Een verslag over onze docentenstage bij Bwefar

Op 3 november hebben verschillende docenten deelgenomen aan de conferentie “21st Century Professionals” in het Provinciehuis Zwolle. Deze middag bestond uit workshops en bedrijfsbezoeken in de regio. Docenten van verschillende VO’s en MBO’s maakten op die manier kennis met het bedrijfsleven. Aan het van de dag werden vouchers uitgedeeld. Hiermee konden docenten zich opgeven voor een stagedag bij een bedrijf.

Ina Hiehle en Martijn de Haan, beiden Techniekdocenten op het TaK en JenaXL, zijn op 6 april op bezoek geweest bij Bwefar in Zwolle.

Bwefar verzorgt professionele licht-, geluidstechniek en rigging ten behoeve van de meest uiteenlopende evenementen, theatervoorstellingen, televisieopnames, beurzen etc. in binnen en buitenland. 

Het is een bedrijf dat zich in de breedste zin van het woord richt op evenemententechniek waarbij de sfeer bepalend is.

Losse verhuur en het uitvoeren van complete technische realisaties met een tijdelijk karakter zijn onze specialiteit.

’s Morgens werden beide docenten enthousiast ontvangen door Quinten en Frans. Aan de koffietafel vertelden ze over de bedrijfsfilosofie en het begeleiden van stagiaires. Veel van deze studenten blijven als freelance bij het bedrijf betrokken.

Na de rondleiding door het gebouw mochten de docenten werkzaamheden verrichten. Ina en Martijn begonnen in het magazijn met het sorteren en tellen van materiaal dat terugkwam van een project. Daarna hebben ze in het klein werkzaamheden van Bwefar gedaan. Er werden klemmen op zeven meter hoogte aan het plafond gehangen. Hieraan werd vervolgens een truss met twee LED-lampen bevestigd. Om het geheel compleet te maken werd de rookmachine aangezet om de effecten van de lampen goed te kunnen zien.


Deze dag hebben de docenten een goede indruk gekregen van een werkdag bij Bwefar. 
Een prachtig bedrijf waar met veel enthousiasme gewerkt wordt.

 

Met vriendelijke groet,

Martijn de Haan
Docent Techniek Robotica en stamgroepleider