Techniekpromotie Bedrijvendag 2016

 

 Op 16 april 2016 vind de jaarlijkse open bedrijvendag plaats in Zwolle.
ter afsluiting van de Week van de Techniek kunnen basisschoolleerlingen bij 9 bedrijven een kijkje achter de schermen nemen.

Om het voor de leerlingen en hun ouders zo vloeiend mogelijk te laten verlopen zijn deze 9 bedrijven verspreid over 5 locaties.

Bwefar Rental BV bundelt voor het tweede achtereenvolgende jaar haar krachten met Tosec BV.
Bij binnenkomst kan er in de Bwefar stand een technische proeve van bekwaamheid en inzicht afgelegd worden waarna de deelnemers een Backstage Pass ontvangen voorzien van hun naam en de neergezette tijd.

Maandag 18 april zullen vervolgens de winnaars bekend gemaakt worden op deze website. De Week van de Techniek is een initiatief van de Stichting Vrienden van Techniek. In deze stichting zitten technische bedrijven en onderwijsinstellingen. Samen zetten ze zich in voor meer instroom van jongeren in de technische opleidingen en beroepen. Dit door voorlichting te geven, gastcolleges te verzorgen en evenementen te organiseren. Eén van de initiatieven is de Week van de Techniek. Aan de Week van de Techniek doen jaarlijks ruim 1600 groep 7 leerlingen mee.


Open Bedrijvendag

De Open Bedrijvendag vindt van 11.00 tot 16.00 uur plaats op vijf locaties in Zwolle. De volgende bedrijven openen hun deuren:
Tosec B.V. & Bwefar Rental B.V.
Assies Installatietechiek & De Grift
Breman Kloekke Elektrotechniek
Unica Groep
Hemmink & Nooter Technische installaties BV & El-tec Elektrotechnologie.

Tijdens de Open Bedrijvendag van de Week van de Techniek willen de bedrijven de kinderen en hun ouder(s)/verzorger(s) de creatieve en technische kant van techniek laten zien.